DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 6 - 12 februari tot 19 februari 2016

ZIENsWIJZEr: je ogen openen

Op de website van Femma vonden we een fijne recensie van Zienswijzer, een kijk- en doeboek om ‘anders te kijken’ van Luce Stappaerts.

Donorconferentie voor Syrië in Londen: voeg nu de daad bij het woord

Een internationale coalitie van meer dan dertig ngo’s juicht de uitkomst toe van ‘Supporting Syria And the Region’, de donorconferentie ten voordele van Syrië en de opvangende buurlanden.

324.314 kinderen ‘moven’ tegen pesten

Maar liefst 324.314 kinderen van 2.086 scholen dansten op 4 februari 2016 de ‘Move tegen Pesten’.

Scholen in Anderlecht en Geel winnen de Pesten-dat-kan-niet-prijs

Basisscholengemeenschap Sint-Pieter en Sint-Guido in Anderlecht en Vrije Basisschool De Toverboom in Geel zijn in 2016 de grote laureaten van de jaarlijkse Pesten-dat-kan-niet-prijs.

Burgerinitiatief: groeten en ontmoeten

De media informeren ons elke dag weer over de vluchtelingenstroom die ons land, en andere landen overspoelt. Misschien maak je soms ook eens de de bedenking: Wat kan ik doen?

Met deze vraag in het achterhoofd startte Jacqueline Van den Broucke met enkele vrienden een burgerinitiatief: ‘Groeten en ontmoeten’, een initiatief om contact te leggen met vluchtelingen en nieuwkomers. In de hoop dat die eenvoudige contacten doodgewoon worden. Dit initiatief zal structureel misschien niets veranderen, zegt Jacqueline, maar de actie is gewoon een gebaar van medemenselijkheid.

Talternatief: Hart boven Hard Antwerpen organiseert alternatieve beurs

Onder het motto “wij zijn de samenleving, leve bottom up” organiseert Hart Boven Hard Antwerpen op 27 februari 2016 een alternatieve beurs.

"'t ligt aan de mensen zelf of ze goed en vredelievend willen zijn. Ge kunt het hen niet opdringen."

uit het Neroalbum 'De Pax-Apostel', (Marc Sleen, 1958)