E-week van Pax Christi Vlaanderen - week 40 | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 40 - van 2 tot 8 oktober 2017

Internationale campagne tegen kernwapens wint Nobelprijs voor de Vrede

De Nobelprijs voor de Vrede gaat in 2017 naar de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN). Pax Christi maakt deel uit van het platform dat ijvert voor de eliminatie van kernwapens.

Belgische Coalitie tegen Kernwapens verheugd over Nobelprijs voor de Vrede voor ICAN

De Belgische Coalitie tegen Kernwapens reageert verheugd op de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Internationale Campagne voor de Afschaffing van Kernwapens.

Media en polarisatie: slotdebat van de Vredesweek

Op 3 oktober 2017 sloot de Vredesweek inhoudelijk af met een pittig debat over media en polarisatie.

Afscheid van Karel Eilers

Op vrijdag 29 september 2017 werd afscheid genomen van Karel Eilers. Priester Karel was ook voor Pax Christi van grote betekenis.

PeaceCraft - verkoop gestart

Op zoek naar een unieke activiteit voor op school, in de jeugdbeweging, jongerenorganisatie, …?

Prison Theatre in Nijvel en Ittre

U Move 4 Peace ging met participatief theaterwerk in op een vraag van La Touline, om een bijdrage te leveren in het kader van een re-integratietraject in de gevangenissen van Nijvel en Ittre.

Radio Gaga in De Stroming

Op 7 november 2017 spreken Radio Gaga-presentatoren Joris Hessels en Dominique Van Malder op uitnodiging van Tele-Onthaal over hun ervaringen bij het maken van hun populaire tv-programma.

Conferentie: Democratie in Congo - De stem van mannen én vrouwen

Op 9 oktober 2017 heeft in de congreszaal van het parlement een conferentie plaats over de rol van België in Congo, met speciale aandacht voor de positie van de vrouw.

Franciscaanse inspiratiedag: Salaam - Pace e bene

TAU - franciscaanse spiritualiteit vandaag organiseert op 18 november 2017 een franciscaanse inspiratiedag waarbij de ontmoeting van Franciscus met de sultan in 1219 centraal staat.

De boodschap van deze prijs aan alle kernwapenstaten en staten die voor hun veiligheid rekenen op kernwapens is duidelijk: dit is onaanvaardbaar gedrag. Wij zullen dat niet ondersteunen of er excuses voor bedenken. Je kunt niet dreigen met de vernietiging van honderdduizenden burgers in de naam van veiligheid.

Beatrice Fihn, directeur van ICAN, laureaat van de Nobelprijs voor de Vrede 2017