Maak het verschil met PeaceCraft Europe! | Pax Christi Vlaanderen

 Je bent naar België gevlucht of gemigreerd. Welkom! Hopelijk voel je je ook echt welgekomen en krijg je heel wat kansen. Maar we weten ook wel dat het allesbehalve evident is. Velen zien je als buitenstaander, ook racisme is niets nieuws voor jou. Al was het toch wel schrikken toen vorig jaar Vlaams Belang met haar uitgesproken antimigratiestandpunten de tweede grootste partij van Vlaanderen werd. Je bent de spanningen beu en wil hier iets aan doen.

Heb je een uitgesproken mening over racisme en diversiteit?

Ben je 16 -23 jaar en een vat vol ideeën? Kan je niet wachten om ook actie te ondernemen?

Ben jij een teamspeler? Iemand dat graag andere mensen ontmoet? Naar verbinding zoekt? Zowel in de verschillen als in de gemeenschappelijkheden?

Dan is PeaceCraft Europe iets voor jou!

Met 20 jongeren, 10 geboren en getogen in Vlaanderen en 10 die naar hier gevlucht/gemigreerd zijn, gaan we samen op zoek gaan naar oplossingen voor de spanningen en conflicten die het thema teweegbrengt. We ondernemen ook actie, gebruik makend van ‘social design’ werken we oplossingen ook concreet uit.

We vertellen je er alles over tijdens een online infosessie op maandag 1 juni. Om hoe laat? Je kan kiezen afhankelijk wat je het best uitkomst, 13u of 18u. Laat ons weten of je deelneemt aan de infosessie en stuur een mail naar thomas.deweer@paxchristi.be.

Wat staat jou te wachten?

Fase 1: Uitwisseling | Eind augustus

Een delegatie van 6 jongeren trekt naar Bulgarije om samen met jongeren uit Turkije, Slovenië en Bulgarije uit te wisselen. Op het programma staan de PeaceCraft game en Polarised Theatre.

We hopen de uitwisseling eind augustus te laten doorgaan, maar in deze Coronatijden kan deze planning niet 100 % gegarandeerd worden. We volgen het nauwgezet op, en verschuiven indien nodig de uitwisseling naar een latere datum.

Fase 2: Co-creatie | Najaar 2020

2.1 De jongeren die naar Bulgarije trokken, delen de methodieken, inzichten, kennis en expertise met de groep.

2.2 Concrete oplossingen zien het levenslicht. Nauw begeleid door professionals thuis in ‘social design’ zullen we vorm geven aan producten en activiteiten die het verschil kunnen maken.

2.3 Show and tell. Presentatie van de prototypes aan verschillende belanghebbenden. Het doel is om zo linken te maken opdat de producten ook echt uitgewerkt kunnen worden.

Fase 3: Slotconferentie | Februari 2021

Feestelijke afsluiting van het project waarbij we kijken naar de resultaten bij ons in Vlaanderen, en ook in Turkije, Bulgarije en Slovenië