test jan | Pax Christi Vlaanderen

DE NIEUWSBRIEF VAN PAX CHRISTI VLAANDEREN - WEEK 47 - van 19 tot 25 november 2018

Congo op weg naar verkiezingen: update

Op 22 november 2018 start de verkiezingscampagne in Congo. Een maand later moeten de Congolezen naar de stembus. Er zijn opnieuw belangrijke stappen gezet in de voorbereiding. Nadia Nsayi geeft een stand van zaken in deze Q & A.

België weigert mee te werken aan VN-verbod killer robots

VN-lidstaten willen in 2019 onderhandelingen opstarten om ‘killer robots’ te verbieden. De Belgische diplomatie weigert ondertussen een parlementaire resolutie uit te voeren die oproept tot een internationaal verbod.

De vergeten Congolees aan het front

Nadia Nsayi gedenkt in een opiniebijdrage de tienduizenden Congolezen die tijdens de Eerste Wereldoorlog voor België vochten en sneuvelden, en die zo goed als totaal vergeten zijn.

PeaceCraft wint de Henry Van de Velde Award

PeaceCraft, een participatief toneelstuk én een game over en met jonge vluchtelingen, heeft de prestigieuze designprijs in de categorie ‘community’ gewonnen. Je kan nog altijd stemmen voor de Publieksprijs of Public Gold Award!

Bleri Lleshi en Mariame Keita: de nieuwe Ambassadeurs voor de Vrede

Op 13 december 2018 huldigt Pax Christi Vlaanderen in Brussel de nieuwe Ambassadeurs voor de Vrede. Wil je de huldiging bijwonen? Schrijf je dan hier in...

Voor sommigen staan vrede en geweldloosheid gelijk aan passiviteit en zwakheid. Maar het tegenovergestelde is waar, de beoefening van vrede en geweldloosheid is helemaal niet passief. Vrede beoefenen, vrede in onszelf opwekken, wil zeggen dat je actief begrip, liefde en mededogen ontwikkelt, ook wanneer er sprake is van misverstanden en conflicten.

uit 'Ware vrede' van Thich Nhat Hanh