Thomas Deweer | Pax Christi Vlaanderen

Thomas Deweer

Thomas Deweer studeerde Internationale Politiek (KU Leuven) en Conflict & Development (UGent). Hij verstevigt het U Move 4 Peace-coördinatieteam sinds 2017 en is verantwoordelijk voor het project PeaceCraft.

Thomas zette zijn eerste 'theater'stappen in de richting Woord aan de Muziek en Woord Academie in Wijnegem en stond zowel op school als in zijn vrije tijd steeds op de eerste rij als er iets met theater gebeurde. Hij volgde een minor theater-, film- en literatuurwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en een semester theatre studies aan de universiteit van Malta.

In 2011 maakte hij kennis met UM4P en dus TO. Hij volgde diverse interne opleidingen (o.m. de opleiding SLIMM!) participatief drama en normoverschrijdend gedrag bij Formaat, werkplaats voor participatief drama te Rotterdam, begeleidde.

Hij werkte mee aan theaterprocessen omtrent de Koerdische kwestie, familiedruk en de problematiek van microkrediet. Tevens gaf hij ook her en der korte workshops in het associatief milieu. Hij heeft ervaring als debattrainer en gebruikte theatermethoden bij zijn werk in ontwikkelingssamenwerking in Burundi.

Contact: thomas(AT)um4p.be

Terug naar team