Regio Centraal-Afrika

Nadia Nsayi

Nadia Nsayi (°1984) is beleidsmedewerker Centraal-Afrika bij de vredesbeweging Pax Christi Vlaanderen en de ontwikkelingsorganisatie Broederlijk Delen.

Nadia Nsayi behaalde in 2008 het masterdiploma Vergelijkende en Internationale politiek aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL). Ze schreef een thesis over de rol van België en de Europese Unie in de hervorming van leger en politie in de Democratische Republiek Congo. Na een stage (2008-2009) bij EURAC, het Europees Netwerk voor Centraal-Afrika, werkte ze als parlementair medewerker in de Senaat (2008-2010).

Sinds september 2010 is ze beleidsmedewerker Centraal-Afrika. De focus van haar werk ligt op vrede en inspraak in Congo met bijzondere aandacht voor de hoofdstad Kinshasa en de conflictzones Noord- en Zuid-Kivu. Daarnaast volgt ze ook de situatie in de buurlanden Rwanda en Burundi op.

Ze richt zich tot Belgische en Europese beleidsmakers om Centraal-Afrika op de politieke agenda te plaatsen en het beleid te beïnvloeden. Ze informeert journalisten en ze sensibiliseert de publieke opinie via lezingen en debatten. Ze is lid van de MO*academy.

Contactgegevens:

Email: nadia.nsayi@paxchristi.be

GSM: 0479/51.68.98

Twitter: @NadiaNsayi

Facebook: Nadia Nsayi