12de Vredeswake Langemark brengt statement voor bezield leiderschap | Pax Christi Vlaanderen

12de Vredeswake Langemark brengt statement voor bezield leiderschap

Op 27 mei 2018 organiseerde Wakker voor Vrede voor de 12de keer een vredeswake in Langemark, om de Grote Oorlog, nu 100 jaar geleden te gedenken. De wake besloot met een opvallend statement.

Met als motto ‘Vrede maak je SAMEN maak je vrede’ liep de Sint-Pauluskerk in Langemark weer goed vol voor een inspirerende zondag, met gastsprekers Peter Adriaenssens en Hilde Rogge. Het multicultureel koor Matondo zorgde voor een geëngageerde muzikale noot.

In de voormiddag kwamen al 120 mensen luisteren naar Peter Adriaenssens. "Een standpunt durven innemen, duidelijk maken waar die grote woorden 'waarden en normen' vandaan komen, dat is o zo belangrijk geworden", zei de kinderpsychiater.

De wake besloot met een opvallend statement, waarin Wakker voor Vrede bij monde van coördinator Peter Peene opriep tot bezield en moedig leiderschap, in tijden waarin leiders “zo ziekelijk zelfingenomen zijn dat het zelfs bij de dood van een kind weer over henzelf moet gaan”.

“Wij hebben in deze donkere politieke tijden goede leiders nodig, moedige leiders die verder kijken, die de lat hoog durven leggen, die de publieke opinie in een positieve richting sturen, eerder dan ze slaafs te volgen. Wij hebben leiders nodig die hun leiderschap afmeten aan de mate waarin menselijkheid er het eerste en laatste principe van is. Laten we dat indachtig zijn, als we binnenkort weer naar het stemhokje mogen!”

Lees hier het volledige statement.

Beeldverslag en reflecties vind je op de facebookpagina van Wakker voor Vrede.

Tijdens deze wake lanceerde Wakker voor Vrede ook het grote slotevent, dat plaatsheeft op 3 en 4 november 2018. Hierover later uiteraard meer!