12de Vredeswake Langemark: Vrede maak je Samen maak je Vrede | Pax Christi Vlaanderen

12de Vredeswake Langemark: Vrede maak je Samen maak je Vrede

Op zondag 27 mei 2018 heeft in Langemark de 12de Vredeswake plaats in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, een initiatief van Wakker voor Vrede.

‘VREDE maak je SAMEN maak je VREDE’: dat is het motto van de vredeswake op zondag 27 mei 2018 in Langemark. In een tijd die mensen eerder uit elkaar lijkt te spelen, wil Wakker voor Vrede de kracht van verbinding in de verf zetten, en de bijzondere rol die onderwijs en cultuur in dat verband kunnen spelen. Die boodschap zal doorklinken in sterke getuigenissen, speelse verhalen door Hilde Rogge, begeesterende muziek door het multicultureel koor Matondo en een inspirerende boodschap van prof. Peter Adriaenssens.

Lees hier meer.

Praktisch

> De vredeswake ‘VREDE maak je SAMEN maak je VREDE’ vindt plaats op zondag 27 mei 2018 om 15 u. in de Sint-Pauluskerk in Langemark (onthaal vanaf 14 u., einde voorzien om 16.45 u.). De toegang is gratis. Na de wake is er gelegenheid tot ontmoeting in OC Den Tap, Klerkenstraat 37.

> In de voormiddag is iedereen ook al welkom in de Vrije Basisschool, Zonnebekestraat 27 in Langemark, voor de lezing ‘Verbolgen verbonden’ door prof. Peter Adriaenssens. De bekende kinder- en jeugdpsychiater brengt een optimistisch verhaal over hoe jongeren en volwassenen samen kunnen (over)leven in complexe tijden.

Koffie vanaf 10 u., start lezing om 10.30 u. Liefst vooraf inschrijven via peene.peter@skynet.be of op 0474 689 460. ’s Middags kan er gepicknickt worden (picknick verkrijgbaar tegen € 3,-; vooraf bestellen), er is gratis soep en koffie.

Meer informatie is te vinden op www.wakkervoorvrede.be en op de facebookpagina Wakker voor Vrede. Contact: peene.peter@skynet.be, 0474/689.460.

Ondertussen wordt er volop gesleuteld aan een groot slot-evenement op 3 & 4 november 2018, dat zal lopen onder de noemer ’24 uur Wakker voor Vrede’.

Foto Peter Adriaenssens: Creative Commons