Actie aan Russische ambassade tegen het geweld in Syrië | Pax Christi Vlaanderen

Actie aan Russische ambassade tegen het geweld in Syrië

Pax Christi Vlaanderen organiseert op 30 oktober 2016 een manifestatie aan de Ambassade van de Russische Federatie om de aanhoudende bombardementen op Aleppo, Syrië, stop te zetten en het staakt-het-vuren nieuw leven in te blazen.

Rusland heeft een extreem negatieve invloed op het verloop van het conflict in Syrië. Net als vele andere vredes-en mensenrechtenorganisaties vragen wij daarom de Russische overheid om haar bombardementen op steden als Aleppo te staken en het staakt-het-vuren in Syrië nieuw leven in te blazen. Daarnaast moet Rusland zijn invloed gebruiken bij de Syrische regering om humanitaire organisaties doorgang te verlenen, zoals bepaald in verschillende VN-resoluties.

Wij steunen de oproep van VN-Mensenrechtencommissaris Zeid Ra’ad Al-Hussein die vrijdag 21 oktober 2016 de betrokken partijen aanmaande om de misdaden van ‘historische proporties’ te stoppen. Wij halen hierbij ook het onderzoek van Amnesty International van 20 oktober 2016 aan, dat beschrijft hoe Syrische regeringstroepen met Russische steun veel burgerslachgtoffers maken door het bestoken van o.a. scholen en medische instellingen. Ook werd clustermunitie gevonden van Russische makelij.

Daarom organiseert Pax Christi Vlaanderen op zondag 30 oktober 2016 van 11u tot 12u30 een manifestatie tegenover de Russische ambassade, De Freelaan 66 in 1180 Ukkel.

Iedereen is welkom om onze oproep aan de Russische overheid kracht bij te zetten.

Contactpersoon voor de manifestatie is Annemarie Gielen: annemarie.gielen@paxchristi.be en 0485/545958.

Foto: Tiny.cc/Syria Freedom House