Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Persbericht

De dreiging van kernwapens is nooit eerder zo groot geweest als nu.

Aankondiging

Gebedswake voor vrede en bidden voor de slachtoffers aan beide zijden. Je vindt hier teksten om een gebedswake te organiseren n.a.v. 1 jaar oorlog in Oekraïne.

Witte Lintjes Kerst Pax Christi
Actie

Dank om te zorgen voor een Witte Lintjes-Kerst! Op kerstavond ging de oorlog in Oekraïne haar elfde maand in. Onze vredesboodschap was tijdens de kerstperiode over heel Vlaanderen te zien. Nederland deed ook mee.

Verslag

In aanloop naar Kerstmis startte Pax Christi een kaartenactie op voor Palestijnse christenen in Bethlehem. Ondertussen ontving de christelijke gemeenschap ze ook: met veel dankbaarheid!

Aankondiging

De kleine goedheid en de politieke liefde: wat hebben ze met elkaar gemeen? Is er plaats voor kleine goedheid in structuren die door de overheid worden ingericht? Kom het te weten op onze studiedag aan de KULeuven.

Het nieuwe jaar is pril. Het is de tijd dat we elkaar het beste wensen. Op persoonlijk vlak, maar ook op het vlak van wat in de wereld gebeurt.

De Russische anti-oorlogsbeweging 'De zachte kracht' schreef een nieuwjaarswens met een boodschap van hoop.

Verslag

Het kerkelijk spreken en handelen over geweld en geweldloosheid was het onderwerp van een internationale bijeenkomst georganiseerd door Pax Christi International van 5 tot 7 december 2022 in Rome.

Het nieuwe Don't Bank on the Bomb rapport onthult dat grootbanken die ook actief zijn in België nog steeds investeren in kernwapens. Weet jij waar jouw spaargeld naartoe gaat?

Aankondiging

De coalitie 'Don't Buy into Occupation' heeft een tweede rapport uit over de financiële relaties tussen bedrijven, actief in door Israël bezet Palestina, en Europese financiële instellingen. Investeren in bezetting is immers onwettig.

Verslag

Begin november startten wij een actie om de Palestijnse christenen in Bethlehem een tijdige kerstwens te laten toekomen: jullie reageerden daar massaal op! Duizenden kaarten werden afgelopen weken verspreid naar alle hoeken van Vlaanderen.