Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Aankondiging

Gratis digitaal bezinnend aanbod vanaf 21 september 2020. Schrijf je in. Ook aanbod voor leerkracht en pastorale animatoren.

Artikel

Op woensdag 1 juli 2020 werd in de VN-Veiligheidsraad Resolutie 2532 aangenomen, die oproept tot humanitaire wapenstilstanden.

Standpunt

Meer dan 150 organisaties roepen in een open brief op om de de principes van humanitaire ontwapening te volgen naar een nieuw en beter "normaal" post-corona.

Standpunt

Pax Christi International verzet zich tegen Israëls annexatieplannen en roept de internationale gemeenschap op Israël rekenschap te laten afleggen voor schendingen van het internationaal recht.

Verslag

Naar aanleiding van het boek 'dochter van de dekolonisatie' van Nadia Nsayi, ging de auteur op 10 juni in gesprek met vier gasten die ook in haar boek voorkomen.

Artikel

In een uitvoerige (zelf)reflectie over de betrokkenheid van hun voorgangers in Wereldoorlog II trekken de Duitse bisschoppen lessen uit de zwartste bladzijden in de geschiedenis van de Duitse katholieke kerk.

Verklaring van Pax Christi na de moord en de wereldwijde protesten, ook in België. Een oproep tot stilte en nog meer stilte. Een oproep tot actie en nog meer actie.

Persbericht

Op dinsdag 9 juni besliste de Kamercommissie Landsverdediging voor een nieuwe deelname van 4 Belgische F-16’s en 95 soldaten aan de militaire operatie in Irak én Syrië. Uiterst problematisch!

Persbericht

Maandagavond 8 juni onthulde de Ieperse gemeenteraad de laureaat van de Vredesprijs 2020: de Campaign to Stop Killer Robots!

Persbericht

De Commissie Landsverdediging spreekt zich donderdag 4 juni uit over het al dan niet terug sturen van Belgische F-16's naar Syrië en Irak. Dit is uiterst problematisch!

Standpunt

Nu de Herzieningsconferentie van het Non-proliferatieverdrag (NPV) werd uitgesteld naar volgend jaar publiceerden 84 vredesorganisaties wereldwijd een oproep aan de lidstaten van het NPV om eindelijk werk te maken van een kernwapenvrije wereld.

Aankondiging

Ga samen met Nadia Nsayi en verschillende gasten, personages uit haar recente boek ‘Dochter van de dekolonisatie’ online in gesprek.