Boek een voorstelling: 'Geen licht zonder schaduw' over detentie | Pax Christi Vlaanderen

Boek een voorstelling: 'Geen licht zonder schaduw' over detentie

In de schaduwvoorstelling 'Geen licht zonder schaduw' brengen vijf acteurs, elk op hun eigen manier ervaringsdeskundigen, een gesprek met het publiek op gang.

Via doorleefde dialogen en schaduwspel werpen ze vragen op waar ze zelf geen pasklaar antwoord op hebben. Vragen rond schuld, vergelding, detentie, kansen geven, een nieuw leven opbouwen, misschien zelfs herstel. 

Voor de creatie van de voorstelling werd een beroep gedaan op Amerikaans regisseur Evan Hastings en de verhalen van een diverse groep mensen. Mensen in detentie, mensen die met hen werken, slachtoffers en familieleden.


Aziz heeft een vrouw verkracht. Het was niet de eerste keer dat zijn omgang met vrouwen hem in contact bracht met justitie. Hugo vertoefde door fraude en afpersing even in een financieel paradijs. Beide heren vlogen achter de tralies. 

Maar wat nu? Wat gebeurt er met hen in de gevangenis? Krijgen Aziz en Hugo na de detentie hun leven terug op de rails? En zijn de slachtoffers tevreden? Hoe reageert hun omgeving?

Het publiek wordt uitgedaagd actief mee te denken en helpen. 


 

'Geen licht zonder schaduw' is een project van Pax Christi Vlaanderen in samenwerking met De Huizen, Without Walls en Shadow Liberation.


 

Boek ons

Wil je in ons uitnodigen in jouw organisatie, instelling, cultureel centra of gemeente? Dit kan! 

De speelperiode loopt van 4 oktober tot 22 december 2018.

De uitkoopsom is € 350 (excl. btw en verplaatsingsonkosten) 

Vraag vrijblijvend informatie via olivier@um4p.be

FLYER


 

Met steun van