Boekvoorstelling: Is dit nu de islam? | Pax Christi Vlaanderen

Boekvoorstelling: Is dit nu de islam?

Op zaterdag 21 januari 2017 organiseert de Interlevensbeschouwelijke Werkgroep Gent een voorstelling van het boek ‘Is dit nu de islam?’, van imam Khalid Benhaddou.

De auteur leidt zelf zijn boek in, gevolgd door reacties op het boek van theologe Eefje van der Linden en historicus en prof aan de UGent Jan Dumolyn.

De Gentse iman Khalid Benhaddou is voorzitter van het Platform van Vlaamse imans en coördinator van het Netwerk islamexperten. Hij is tevens een goede vriend van de Interlevensbeschouwelijke Werkgroep van Gent.

Onlangs verscheen zijn boek “Is dit nu de islam? Hoe ik als moslim voor nieuwe tijden ga: rationeel, Europees en verzoenend”, waarin hij uitlegt waarvoor de islam anno 2017 moet staan. Hij kiest daarin voor nieuwe tijden, tijden van verzoening tussen de westerse democratische regels en waarden met de wijsheid van de Koran. Daarbij laat hij niet na om een boekje open te doen over de extreme islam en zijn terroristische uitwassen. Zijn boek is een warm pleidooi voor verzoening en dialoog, “where east meets west”.

In een reactie op het boek komen twee andere stromingen van de Interlevensbeschouwelijke Werkgroep Gent aan bod: de christelijke bij monde van Eefje van der Linden en de vrijzinnige door Jan Dumoulyn.

Er is ook gelegenheid voor vragen en gesprek met het publiek.

De voorstelling heeft plaats in het kader van de ‘Bidweek voor de eenheid’ van het Interkerkelijk Beraad.

Protestantse Rabotkerk, Begijnhoflaan 31, Gent
Zaterdag 21 januari 2017 om 10.30 u.
Inkom: Gratis

www.iw-gent.be

Foto: Klasse.be