Boekvoorstelling: Vrij Verdraagzaam Weerbaar | Pax Christi Vlaanderen

Boekvoorstelling: Vrij Verdraagzaam Weerbaar

Op woensdag 22 maart 2017 stelt Mark Van de Voorde in de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken zijn boek 'Vrij Verdraagzaam Weerbaar – Spiritualiteit van geweldloosheid' voor.

Op dinsdag 22 maart 2016 werd België getroffen door twee terreuraanslagen. Een gebeurtenis die nog steeds nazindert. Hoe gaan we om met dat geweld, en hoe reageren we daarop? Hoe weerbaar zijn we om met dergelijke aanslagen om te gaan? Vallen we terug in een kramp van onmacht en van (verborgen) haatgevoelens? Zetten we onze eigen overtuiging die christelijk of anders gefundeerd is, in de koelkast? Hoe behouden we, midden in het geweld dat talloze vormen aanneemt, de vrijheid? En krijgt vandaag de universele ‘broederlijkheid’ – de door de Franse revolutie naar voren geschoven fraternité – nog kansen?’

Auteur en publicist Mark Van de Voorde vertolkt de gedachten, neergelegd in zijn essay, in een boeiende conferentie. Annemarie Gielen en Jo Hanssens van Pax Christi Vlaanderen en Jean Bastiaens van Bijbelhuis Zevenkerken leggen daar vervolgens in het kort enkele kernachtige reflecties bij. Daarna gaan we met de aanwezigen in gesprek.

Het essay, uitgegeven bij Halewijn, kan ter plekke aangeschaft worden.

Locatie: Gregoriuszaal, Abdij Zevenkerken, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries Brugge

Aanvang: 19.30 uur. Einde voorzien om 21.30 uur

Inschrijven: via paxchristi@paxchristi.be of info@bijbelhuiszevenkerken.be

Een samenwerking van Pax Christi Vlaanderen, Bijbelhuis Zevenkerken en Uitgeverij Halewijn.

Lees ook: Mark Van de Voorde: Wegwijzer in tijden van angst (Kerknet, 25 november 2016)