Boekvoorstelling: Zoo Humain. De blijde terugkeer van de Barbaar | Pax Christi Vlaanderen

Boekvoorstelling: Zoo Humain. De blijde terugkeer van de Barbaar

Op woensdag 6 december 2017 wordt in boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen ‘Zoo Humain. De blijde terugkeer van de Barbaar’ voorgesteld, het nieuwe boek van theatermaker Chokri Ben Chikha. 

We denken allemaal in stereotypen, niemand ontsnapt eraan. Dat is helemaal niet erg. Stereotypen kunnen ons leren hoe echt samen te leven in een diverse maatschappij. Chokri Ben Chikha, Vlaams in hart, Tunesisch in nieren, theatermaker van Union Suspecte en artistiek leider van de performancegroep Action Zoo Humain, verzet zich in zijn recente boek tegen het krampachtig multiculturalistisch representeren van de ander. Het boek is een mogelijk antwoord op het vraagstuk van de huidige sociaal-culturele breuk. 

Zoo Humain. De blijde terugkeer van de Barbaar is een bundeling van notities, bespiegelingen, dagboekfragmenten, verslagen, theatertekstfragmenten en ontmoetingen. Alles is waargebeurd, behalve de interessantste stukken. De auteur van dit alles wordt geïnterviewd door Meryem Kanmaz. Meryem Kanmaz is doctor in de politieke en sociale wetenschappen en verrichtte uitgebreid onderzoek naar de dynamiek binnen Marokkaanse en Turkse moslimgemeenschappen in België en Europa. Ze geldt als een van de weinige experten in het uitdagende onderzoek- en beleidsdomein van de toekomst van islam in onze contreien en publiceerde hierover in tal van binnen- en buitenlandse tijdschriften.

Praktisch:

Woensdag 6 december, 20 u.
De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen

4 euro/6 euro

Inschrijven: 03 226 36 32 of sven@masereelfonds.be

Een organisatie van het Masereelfonds i.s.m. De Groene Waterman. Met steun van de Vlaamse Vredesweek.