Bruggen bouwen in tijden van kwetsbaarheid | Pax Christi Vlaanderen

Bruggen bouwen in tijden van kwetsbaarheid

DIGITAAL BEZINNEND AANBOD

Ieder van ons heeft dit jaar door de coronacrisis meer dan anders zijn of haar kwetsbaarheid ervaren. Wij zijn allemaal gebotst op onze grenzen in confrontatie met dat onooglijk klein virus. De meest kwetsbaren werden nogmaals het hardst geraakt. De nood aan de ander werd op scherp gezet.

Ondanks de belemmeringen hebben velen onder ons toch alternatieve en nieuwe verbindingen gemaakt naar die ander via solidariteitsacties, online gesprekken of extra telefoontjes. We hebben (her)ontdekt hoe kostbaar het is bruggen te kunnen bouwen naar die andere(n) toe!

Vanaf 21 september 2020 , de internationale Dag van de Vrede, tot en met 3 oktober, de vooravond van het feest van Franciscus van Assisi, biedt Pax Christi Vlaanderen 7 keer een digitaal bezinnend aanbod aan rond het thema “bruggen bouwen in tijden van kwetsbaarheid”.

Bruggen bouwen is een vredeswerk bij uitstek. Bruggen bouwen gaat over aandachtig luisteren naar de anderen en naar je eigen innerlijke stem, het gaat over verbinding maken en verzoenen, over opruimen van vooroordelen, stoppen van haatmails… Bruggen bouwen vergt durf, deskundigheid en creativiteit, geduld en volharding. Bruggen bouwen is een ‘work in progress’, het roept op tot daden en vergt vooral regelmatig onderhoud. 

We zetten 7 bruggen in de kijker:

  • Dag 1 : Brug naar de gevangene

  • Dag 2 : Brug naar de ander/Ander

  • Dag 3 : Brug met de vluchteling, de vreemdeling

  • Dag 4 : Brug met de andere in mezelf

  • Dag 5 : Brug op straat

  • Dag 6 : Brug met conflictgebieden, dichtbij en verder af

  • Dag 7 : Brug naar élk schepsel

In ons digitaal bezinnend aanbod 2020 vind je stof tot reflectie, gesprek en gebed of meditatie in velerlei vormen. 

Laat hier je e-mailadres achter en ontvang om de twee dagen van 21 september tot 3 oktober 2020 een brug in je mailbox.

IK SCHRIJF ME IN

Foto: © CC 2.0 - xiquinhosilva