Congotentoonstelling: Beelden van conflict, gezichten van hoop | Pax Christi Vlaanderen
|
5 augustus 2016

Vandaag ben ik overtuigd dat wapens geen vrede kunnen brengen. Alleen geweldloze middelen zoals bemiddeling, verzoening en waarheid kunnen een conflict oplossen. Als ik bij een gewapende groep was gebleven, zou ik een leven vol geweld leiden. Ik koos voor vrede.

Rodrigue, ex-kindsoldaat

Congotentoonstelling: Beelden van conflict, gezichten van hoop

Hou je van wereldmuziek? Op 19, 20 en 21 augustus 2016 vindt het Colora festival plaats in Leuven. In dat kader stelt Bana Leuven in samenwerking met Pax Christi Vlaanderen en Broederlijk Delen de expositie ‘Oost-Congo: beelden van conflict, gezichten van hoop’ tentoon.

De tentoonstelling geeft sprekende foto’s van de Congolese fotograaf Chrispin Mvano weer. In het eerste deel krijgt de bezoeker beelden te zien van het conflict dat exact 20 jaar geleden uitbrak in Oost-Congo.

In het tweede deel wordt de donkere realiteit doorbroken met hoopvolle gezichten. De bezoeker krijgt een unieke inkijk in het leven van rebellen die weer burgers werden en voor vrede kozen. De rebellen werden bijgestaan door lokale organisaties en hun echtgenotes.

Praktische informatie

Wanneer? Van 17u tot 20u op 19, 20 en 21 augustus 2016

Waar? De Zevensprong, Vital De Costerstraat 67 3000 Leuven

Inkom? Vvk: 7 €, kassa: 10 € (tentoonstelling, optredens, Afrikaanse markt)

Contact? bana.leuven@gmail.com of 0479/516898

Meer info op www.colora.org