Dag van testament vraagt aandacht voor goede doelen | Pax Christi Vlaanderen
|
10 september 2020

Ik heb veel rust gevonden na het opmaken van mijn testament.

Dag van testament vraagt aandacht voor goede doelen

Niemand wordt graag geconfronteerd met zijn of haar eindigheid. En toch loont het de moeite om daar af en toe even bij stil te staan. De Dag van het Testament, op 13 september, is daarvoor in het leven geroepen. Want het is erg belangrijk om stil te staan bij wat er gebeurt met je geld, als je er niet meer bent. Niet iedereen heeft bezittingen of geld om na te laten, maar voor wie wel deze kans heeft, zijn er verschillende mogelijkheden. 

Pax Christi Vlaanderen is lid van Testament.be, een organisatie die mensen helpt bij het opstellen van een testament, zeker als er sprake is van het opnemen van een goed doel. Dankzij de ondersteuning en professionele aanpak van Testament.be hebben al vele mensen de stap gezet naar een legaat of duolegaat. Klik door naar onze pagina over legaten of duolegaten waarin een goed doel wordt opgenomen. Daar lees je meer over de mogelijkheden, maar kan je ook kennismaken met enkele getuigenissen. Zo vertelt Jan Rachels, voorzitter van Testament.be, hoe opgelucht hij was, na het opmaken van zijn testament. Het bracht hem echt gemoedsrust.

Wie graag vrijblijvend en gratis een brochure opvraagt, kan dit doen door een mailtje te sturen naar paxchristi@paxchristi.be met de vraag om de brochure over legaten op te sturen. Noteer zeker uw naam en adres in de mail.

U kan ook bellen met de algemeen directeur, Annemarie Gielen: zij zal u graag te woord staan via het nummer 03/225 10 00. En tenslotte kan u ook contact opnemen met een medewerker van Testament.be via het nummer 0479/76 00 76.