De Vredesweek in actie | Pax Christi Vlaanderen

De Vredesweek in actie

De Vredesweek loopt volop. Hier alvast enkele getuigenissen, in woord en beeld, van Vredesweek-activiteiten.

In heel Vlaanderen hebben activiteiten plaats die jong en oud stil doen staan bij de impact van polarisering en hoe we er - liefdevol - tegenin kunnen gaan. Anderen staan niet meteen stil, maar schieten in actie of gaan op pad.

Op de facebookpagina van de Vredesweek lees je dag na dag wat er zoal gebeurt en gebeurde. En af en toe zetten deelnemers aan de Vredesweek hun indrukken 'op papier'. Wies Beckers en Luc Taverniers wandelden op 23 september 2017 mee in een bijzondere vredeswandeling door Haacht, die onder meer stilhield bij de plaats waar verzetsstrijders in 1943 een konvooi naar Auschwitz tegenhielden. Zij stuurden een mooie reflectie in op deze wandeling: over letterlijk en figuurlijk muren optrekken of bruggen bouwen, elkaar uiteen laten leiden of de hand reiken.

Brigitte Puissant, vrijwilliger bij TAU, nam op 26 september deel aan de stiltekring in Gent, en beschreef op een innemende manier hoe dat uurtje stilstaan getuigde van een roep om innerlijkheid, steunpunten en bondgenootschap.

De Leerlingen van De Kraal, Schaffelkant in Herent zetten hun speelplaats vol krijttekeningen. En de enthousiaste leerlingen van Bs De Vierklaver uit Temse droegen ook hun steentje bij! (klik op het beeld).

Veel meer Vredesweeknieuws op de facebookpagina van de Vredesweek.