De Week tegen pesten is begonnen! | Pax Christi Vlaanderen

De Week tegen pesten is begonnen!

De week voor de krokusvakantie is ook de Week tegen pesten. Die werd op 2 februari 2018 afgetrapt met de uitreiking van de Pesten-dat-kan-niet-prijs.

Vrijdag 2 februari 2018 ging de Vlaamse Week tegen Pesten van start met de uitreiking van de Pesten-dat-kan-niet-prijs van Tumult. Dit jaar zijn de fiere winnaars: GO! Geel Secundair Onderwijs en Vrije lagere school Blauwput 'De Mozaiek' uit Kessel-Lo. Zij ontvingen de prijs uit de handen van Gie Deboutte, bezieler van het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. De scholen ontvangen elk 2500 euro voor hun beleid rond pestgedrag, waarmee zij pesten de wereld uit willen helpen.

Acht andere laureaten krijgen ‘zilver’, goed voor de aardige som van 500 euro: GVBS De Kleine Prins in Lennik, Basisschool 'de krinkel' in Zwijndrecht, Sint-Jozefsinstituut Secundair Onderwijs in Borsbeek, G.L.S. De Wegwijzer in Rijkevorsel, VBS De Klimtoren in Meerle, Bulo Blijdhove in Menen, GO! Basisschool Arnoldus in Oudenburg en MPIGO! De Vloedlijn/De Zandkorrel in Oostende/Eernegem.

Felicitaties zijn hier op hun plaats. De prijzen werden plechtig uitgereikt in de Middenschool en Atheneum GO! In Geel, in aanwezigheid van Dirk Van Haver, algemeen directeur van Scholengroep Fluxus. Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO! en minister Hilde Crevits brachten een videoboodschap.

Het VTM-nieuws was erbij!

De Week tegen Pesten duurt tot 9 februari 2018.

Lees ook: