Actueel

Doe mee met de steunactie: Peace of Cake

Radicaal Samen #LiefdevolVerzet
Van 21 september tot 2 oktober

De Vredesweek is 35 organisaties die op initiatief van Pax Christi Vlaanderen in liefdevol verzet gaan tegen de toenemende polarisering en vijanddenken in onze samenleving. Ze kiezen 'Radicaal Samen' voor liefde om te komen tot verbinding en rechtvaardigheid.

Maar de Vredesweek is ook smikkelen en smullen! Help ons door jouw 'Peace of Cake' te bakken en verkoop hem in jouw omgeving.

Zet je koksmuts op tijdens de campagneperiode van de Vlaamse Vredesweek en duik de keuken in voor een lekkere cake. Snij jouw delicieuse ‘Peace of Cake’ in stukjes en verkoop die in je buurt, vereniging, vriendengroep, sportclub of op school. Doneer nadien de opbrengst aan Pax Christi Vlaanderen, de initiatiefnemer van de Vredesweek, zodat ze zich verder kan inzetten op liefdevol verzet in onze samenleving.

Waarom?

De vrije bijdrages helpen ons verder te bouwen aan geweldloos verzet tegen polarisatie en haat en voor een vredevolle samenleving. Lokaal ondersteunt en innoveert Pax Christi vredeseducatie in Vlaanderen met geweldloosheid als rode draad. Denk maar aan het aanpakken van pesten op school of de werkvloer, aan conflicten met buren, maar ook aan diepere vragen rond conflicthantering en zingeving. U Move 4 Peace, de artistiek activistische werking, focust dan weer op conflictpreventie bij vluchtelingen, gevangenen, jongeren en andere groepen. Via participatieve kunstvormen, o.a. theater, wordt er ingezet op dialoog en sociale verandering. Van workshops tot theaterstukken.