Doe mee met de Warmste Week | Pax Christi Vlaanderen

Doe mee met de Warmste Week

De week voor Kerst wordt ook dit jaar 'de Warmste Week'. In die week zorgt iedereen voor iedereen. Je kan tijdens de Warmste Week uiteraard ook Pax Christi Vlaanderen ondersteunen.

Het is december! Pax Christi Vlaanderen gaat helemaal in feestmodus. Want op 10 december wordt de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt aan de Internationale campagne tegen kernwapens (ICAN), waarvan Pax Christi één van de 468 lidorganisaties is. Onze medewerker Willem Staes zal bij de plechtigheid in Oslo aanwezig zijn. En wij, de achterblijvers, drinken een glas schuimwijn of fruitsap op de erkenning die wij mogen delen met ICAN.

Maar na dit moment van feest, gaan we er weer keihard tegenaan.

Want:

  • De Belgische regering weigerde tot op heden het nieuw VN-Verbodsverdrag tegen Kernwapens te ondertekenen, en
  • De Belgische regering is van plan om miljarden euro te steken in de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen, die waarschijnlijk zullen worden uitgerust om kernbommen te kunnen droppen.

Dat is een domper op de feestvreugde, want wij verwachten een stevigere inzet van België om de wereld kernwapenvrij te krijgen.

Daarom …

Roepen we iedereen op om die droom van een kernwapenvrije wereld dichterbij te brengen tijdens de Warmste Week. Dat kan op 3 manieren.

  1. Bedenk een actie (bak muffins, verkoop kaarsjes, was auto’s, enz.), registreer deze actie op www.dewarmsteweek.be. Je vindt er Pax Christi Vlaanderen als ‘Goed Doel’ op de lijst van Vlaamse vzw’s die zijn goedgekeurd door de Koning Boudewijnstichting. De Koning Boudewijnstichting ontvangt alle giften en zorgt na de Warmste Week voor de verdeling ervan onder de goede doelen.
  2. Loop mee met de Warmathon: je betaalt 15 euro deelnamegeld. Met die 15 euro steun je alle goede doelen!
  3. Doe mee aan de Ketnet-Koekenbak: een actie, specifiek voor scholen!

Registreer hier je actie! en steun Pax Christi Vlaanderen tijdens de Warmste Week, zodat wij het ook warm kunnen maken onder de voeten van onze politici in 2018!

Heb je nog vragen over de Warmste Week, ga dan naar deze pagina met veelgestelde vragen (FAQ). Daarin wordt alles tot in de puntjes uitgelegd.

Opgelet: je kan de opbrengst van je actie niet rechtstreeks aan jouw goed doel overmaken. Maak de opbrengst van je actie voor 24 december 2017 over via www.dewarmsteweek.be. Log in op je persoonlijk dashboard, selecteer je actie en klik door op ‘mijn betaling’. Zo breng je ons op de hoogte van wat jouw actie heeft opgebracht en kunnen we jouw opbrengst meetellen in het totaalbedrag van Music For Life 2017. Begin januari 2018 zorgt De Koning Boudewijnstichting ervoor dat het geld van je actie goed terecht komt bij jouw goede doel. Heb je op 24 december 2017 nog geen zicht op het totaalbedrag van jouw actie, breng dan je storting zeker in orde voor 31 december 2017 via www.dewarmsteweek.be.