Dossier Geweldloos in pas gelanceerd MagaZijn | Pax Christi Vlaanderen
|
27 februari 2016

Passief blijven onder geweld is de slechts mogelijke houding

Dossier Geweldloos in pas gelanceerd MagaZijn

Jo Hanssens geeft op een heldere manier weer wat de betekenis is van (actieve) geweldloosheid. Zijn engagement binnen Pax Christi Vlaanderen bestaat vooral uit het steeds verder uitdiepen van die weg: actief geweldloze inzet voor vrede, rechtvaardigheid, verzoening en zorg voor de schepping.

MagaZijn is een nieuw, onafhankelijk interactief e-zine met nieuws, verdieping en verhalen over zingeving.

We zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar zinvol leven in een complexe en soms bedreigende wereld. Dat doen we niet (meer) via systemen. Wel willen we bronnen die ons helpen om te gaan gaan met wat ons overkomt. Dit nieuwe e-zine is een ‘magazijn van zin’. Dat merk je aan het logo: het is een open ‘doos’ met vele ingangen. In dit magazijn vind je interviews met bekende Vlamingen zoals Slongs Dievanongs, Kathleen Cools, Dirk De Wachter, Patrick Develtere… die hun eigen zoektocht delen.

MagaZijn richt zich tot hedendaagse zinzoekers en biedt hen inspiratie, houvast en ruimte om zich te oriënteren op een zinvol leven, om te groeien als individu en als maatschappij. Dat maakt MagaZijn ook bijzonder geschikt voor verenigingen als ondersteuning van hun missie naar de leden.

Ontdek MagaZijn op www.magazijn.community en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan lees je MagaZijn tot 31 maart helemaal gratis