Ecokerk en ons gezamenlijk engagement voor het klimaat | Pax Christi Vlaanderen

Ecokerk en ons gezamenlijk engagement voor het klimaat

Vanaf 9 november 2017 tot en met 21 februari 2018 hebben in Oost-Vlaanderen vijf avonden plaats over ons gezamenlijk engagement voor het klimaat.

Op vijf plaatsen in Oost-Vlaanderen gaan Ecokerk, Oikocredit, Wervel en Wase Wind, in samenwerking met alle dekenaten, samen met u in gesprek over ons gezamenlijk engagement voor het klimaat. De avonden hebben plaats op verschillende locaties en hebben telkens hetzelfde programma.

Programma:

De encycliek Laudato Si’, het klimaatakkoord en wij

Karel Malfliet, stafmedewerker van Ecokerk legt uit hoe Laudatio Si’ en het Klimaatakkoord van Parijs ons oproepen tot actie.

Voedsel van welke oogst?

Luc Vankrunkelsven, stichter van Wervel vertelt waarom onze voedingsge-woontes invloed hebben op het klimaatprobleem, vooral in het Zuiden. Hij wijst de weg naar een klimaatbestendige landbouw voor de toekomst.

Hernieuwbare energie

Chris Derde, oprichter van Wase Wind, vertelt over hernieuwbare energie als hefboom om de klimaatverandering te stoppen.

Investeren in een klimaatvriendelijke toekomst

Johan Elsen, directeur van Oikocredit, toont hoe we via ethisch beleggen het fossiel tijdperk achter ons kunnen laten, en kunnen investeren in de sectoren van de toekomst

Na de pauze is er tijd voor vragen en debat: hoe beginnen we er aan?

Voor wie is het bedoeld?

Voor alle mensen, die zich zorgen maken over de toekomst van onze planeet en in het bijzonder voor leden van parochieploegen, kerkfabrieken, jeugdbewe-gingen, scholen, parochiale centra...
Samen geven we een positief antwoord op de oproep van paus Franciscus en de bisschoppen.

Waar en wanneer?
  • Sint-Niklaas: donderdag 9 november 2017, om 20 u. in de Heilige Familie-kerk in de Hertenstraat 101.
  • Zottegem: dinsdag 14 november 2017, om 20 u. in de Zavel 15.
  • Gent: dinsdag 28 november 2017, om 20 u. in het Sint-Baafshuis, Biezekapelstraat 2.
  • Eeklo: donderdag 8 februari 2018, om 20 u. Plaats nog te bepalen.
  • Lokeren: woensdag 21 februari 2018, om 20 u. Plaats nog te bepalen.

Nodig dus gerust ook vrienden en familie uit om een avond bij te wonen! Reserveren is niet nodig. Er wordt wel 2 euro gevraagd voor deelname in de onkosten.

Download flyers en affiches voor de avonden in Sint-Niklaas, Zottegem en Gent

Ecokerk verbindt ecologie met de christelijke spiritualiteit en de sociale leer van de Kerk. Het is een initiatief van het Netwerk Rechtvaardigheid & Vrede, een netwerk van organisaties die werken rond solidariteit, rechtvaardigheid en vrede. Maken deel uit van het netwerk: Broederlijk Delen, Caritas Vlaanderen, Caritas International, Missio, Orbit, Pax Christi, Present Caritas Vrijwilligerswerk, Welzijnsschakels, Welzijnszorg. Meer info op deze pagina.

Illustratie:Equilibre sur le globe, street art Philippe Hérard, Paris/Creative Commons