Ecokerk lanceert klimaatcampagne: 'Red hun toekomst. Klimaatplan.nu' | Pax Christi Vlaanderen

Ecokerk lanceert klimaatcampagne: 'Red hun toekomst. Klimaatplan.nu'

Zoals elk jaar in de Scheppingsperiode voert Ecokerk campagne voor het klimaat en een duurzame omgang met de aarde. Met als motto ‘Red hun toekomst. Klimaatplan.nu’ zet het platform de eisen van de ‘klimaatjongeren’ kracht bij en vraagt het andermaal prioriteit voor een kordaat klimaatbeleid.

Het jaar 2019 werd gekenmerkt door een ongeziene mobilisatie van spijbelende kinderen en jongeren, niet enkel in ons land, maar wereldwijd. Het verwijt van de protesterende jongeren aan deze generatie volwassenen en beleidsmakers blijft aan de ribben plakken: “Jullie stelen onze toekomst voor onze ogen”. Ze eisen dat de politici hun weifelende of weigerachtige houding opgeven, en resoluut kiezen voor het krachtige klimaatbeleid dat onze wereld nodig heeft.

Van 1 september (Wereldgebedsdag) tot 4 oktober (Feest van Sint-Franciscus) – de Scheppingsperiode – voert Ecokerk campagne om deze dringende oproep kracht bij te zetten. Het platform brengt in deze periode alle elementen van zijn werking rond klimaat samen. Het gaat hiermee ook in op de oproep in de encycliek Laudato Si’ van paus Franciscus, om een ecologisch burgerschap te creëren en ons te bekeren tot een ecologisch verantwoorde levensstijl.

Alle informatie over de campagne, inspiratieteksten en andere materialen kan je lezen en downloaden op deze pagina van Ecokerk.

Red hun toekomst

Eind 2018 stuurde Ecokerk – met daarbij ook Pax Christi Vlaanderen – een oproep uit naar de politici in ons land op om van klimaatbeleid hun voornaamste prioriteit te maken. 

Lees de oproep: "Beveilig onze toekomst en zet klimaatbeleid op één"

Ecokerk verbindt ecologie met de christelijke spiritualiteit en de sociale leer van de Kerk en zoekt naar wegen om deze visie in praktijk te brengen. Het is een initiatief van het Netwerk Rechtvaardigheid & Vrede, een netwerk van organisaties die werken rond solidariteit, rechtvaardigheid en vrede. Maken deel uit van het netwerk: Broederlijk Delen, Caritas Vlaanderen, Caritas International, Missio, Orbit, Pax Christi, Present Caritas Vrijwilligerswerk, Welzijnsschakels, Welzijnszorg.