Een nieuw schooljaar vol vrede | Pax Christi Vlaanderen

Een nieuw schooljaar vol vrede

Het nieuwe schooljaar 2020 - 2021 schiet uit de startblokken. Spannend! Zeker in deze tijden. We wensen alle leerkrachten en begeleiders een goede en veilige start. Pax Christi roept op ook in het nieuwe schooljaar aandacht te geven aan vrede in de klas, en in de wereld.  Ontdek een greep uit ons aanbod - veelal gratis - vredeseducatie.

Een greep uit ons aanbod

Aanbod voor kleuteronderwijs

Aanbod voor lager onderwijs

Aanbod voor secundair onderwijs

Webinar: een goede klassfeer ook in Coronatijden

Leerlingen die wekenlang met elkaar in de clinch liggen, twee groepen die tegenover elkaar staan, een meningsverschil dat maar niet opgelost geraakt en de sfeer verziekt... Herkenbaar?

Annemarie Gielen, algemeen directeur bij Pax Christi en experte conflicthantering, begeleidt dit interactief webinar. Tijdens de twee online sessies leer je geweld herkennen en hoe je daarop kan reageren en oefen je jezelf in effectieve communicatie. We maken uitgebreid de tijd om ook met jouw concrete conflictsituaties aan de slag te gaan.

Praktisch

Voor leerkrachten en klastitularissen
Woensdag 16 en 23 september van 14u tot 16u
Kostprijs: €6

Ja, ik doe mee

Bezinnend aanbod ook voor in de klas

Bruggen bouwen is een vredeswerk bij uitstek. Bruggen bouwen gaat over aandachtig luisteren naar de anderen en naar je eigen innerlijke stem, het gaat over verbinding maken en verzoenen, over opruimen van vooroordelen, stoppen van haatmails.

Met ons digitaal bezinnend aanbod
'Bruggen bouwen in tijden van kwetsbaarheid' kan je ook als leerkracht godsdienst/zingeving met je leerlingen 2de en 3de middelbaar aan de slag. Schrijf je in en ontvang naast de zeven deelthema's ook handvaten om hiermee met je klas aan de slag te gaan.

Ja, ik wil bruggen bouwen met mijn klas