Etienne De Jonghe genomineerd voor internationale vredesprijs | Pax Christi Vlaanderen

Etienne De Jonghe genomineerd voor internationale vredesprijs

Etienne De Jonghe, voormalig secretaris-generaal van Pax Christi International, is in 2019 voorgedragen voor de Public Peace Prize.

De Public Peace Prize is een internationaal burgerinitiatief dat mensen in de kijker zet die zich dagelijks engageren voor de ontwapening, verzoening, rechtvaardigheid en mensenrechten.

Etienne De Jonghe studeerde politieke wetenschappen en internationale betrekkingen aan de KU Leuven en deed vredes- en conflictstudies aan de Universiteit van Groningen. Hij wijdde zijn hele beroepsleven aan vredeswerk. Ook na zijn pensioen blijft hij een bijzonder actief bruggenbouwer, die met onverminderd engagement werkt aan ontwapening en rechtvaardigheid.

Etienne De Jonghe stond mee aan de wieg van Pax Christi Vlaanderen. In 1978 werd hij secretaris-generaal van Pax Christi International. Hij leidde de internationale vredesbeweging dertig jaar lang. Tijdens die periode groeide de organisatie uit tot een stevig netwerk met tientallen secties in alle continenten ter wereld. Hij was betrokken bij ontelbare internationale initiatieven op het vlak van ontwapening en verzoening. 

Steun de nominatie van Etienne via deze Public Peace Prize-pagina of via de PPP-facebookpagina

Lees ook: Etienne De Jonghe voorgedragen voor internationale vredesprijs op Kerknet


Foto: Anne Vansteelandt