Expo Vreedzaam verzet | Pax Christi Vlaanderen

Expo Vreedzaam verzet

De expo 'Vreedzaam verzet', samengesteld door Broederlijk Delen, werpt een licht op de Israëlische en Palestijnse vredeskrachten die geweldloos werken aan verandering.   

De Israëlisch-Palestijnse kwestie roept meestal negatieve associaties op. Toch zijn er ook talloze mensen in Palestina en Israël die geweldloos voor verandering opkomen. Dit vreedzame verzet speelt zich vaak onder de radar af. Broederlijk Delen wil een andere kant van het conflict tonen en dit verzet in de schijnwerpers plaatsen. We doen dit onder meer via de steun aan Palestijnse en Israëlische organisaties en sensibilisering in Vlaanderen.

Vanaf 29 januari 2016 zal er een tentoonstelling rondreizen over de kracht van vreedzaam verzet in Palestina en Israël. Via citaten en foto’s zoomt die in op concrete acties op het terrein. Palestijnen associëren geweldloos verzet vaak met het woord soemoed, veerkracht, en de dagelijkse strijd om waardigheid en rechten als onderwijs en bewegingsvrijheid. De realiteit van de bezetting voedt hun vreedzame acties. Israëlische mensenrechtenactivisten steunen Palestijnen in hun strijd om basisrechten omdat ze menen dat het lot van beide volkeren met elkaar verbonden is.

Waar en wanneer:

KASK Gent, campus Bijloke, Cirque Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent

Van 29/01/2016 tem 19/02/2016

  • Open in de week van 10 tot 18 u.
  • Op zaterdag 6/02 en 13/02 van 14 u. tot 18 u.

Brigitte Herremans, beleidsmedewerkers Israël en Palestina bij  Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen, schreef een mooie bijdrage voor Recto Verso over Vreedzaam verzet en kunst maken onder de bezetting. Lees het artikel via deze link.

Mail: brigitte.herremans@broederlijkdelen.be
Facebook: Brigitte Herremans
Twitter: @Briherremans