Fakkeltocht voor de vrede | Pax Christi Vlaanderen

Fakkeltocht voor de vrede

Op vrijdag 16 november 2018 organiseert PARCUM een fakkeltocht voor de vrede.

16 november 2018 werd door de Unesco uitgeroepen tot Internationale Dag van de Verdraagzaamheid. Ter gelegenheid van deze dag vertrekt aan het Heilig Hartinstituut in Heverlee een fakkeltocht van ongeveer 20 minuten met als bestemming het Commonwealth War Graves Cemetery, ook wel het Engels Kerkhof genoemd. Op deze begraafplaats rusten zo’n duizend Engelse soldaten die meevochten tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Deze fakkeltocht wil mensen laten stilstaan bij de invulling van vrede, verdraagzaamheid en religie. Bij een warme kom soep worden enkele toespraken rond het thema vrede gehouden.

De fakkeltocht maakt deel uit van het programma ‘Religie – Helend – Verdelend’, een reeks activiteiten die plaatshebben in het kader van de gelijknamige tentoonstelling over de delicate verhouding tussen religie, oorlog en vrede doorheen de tijd. De tentoonstelling loopt tot 10 maart 2019 in PARCUM, Dialoogmuseum voor religie, kunst en cultuur (Abdij van Park in Leuven). Deelnemers aan de fakkeltocht krijgen een kortingbon voor een bezoek aan de tentoonstelling.

Meer info over de fakkeltocht en de andere activiteiten vind je in deze brochure.

Praktisch

Vrijdag 16 november om 19 uur
Heilig Hart Instituut, Naamsesteenweg 355, 3001 Heverlee

Deelname is gratis.

In samenwerking met Cultureel Erfgoed Annuntiaten Heverlee, de Leuvense Vredesbewegingen (met o.m. Pax Christi) en met ondersteuning van de Stad Leuven.

Foto: Creative Commons