Filmvoorstelling: The Reports on Sarah and Saleem | Pax Christi Vlaanderen

Filmvoorstelling: The Reports on Sarah and Saleem

Op donderdag 28 maart 2019 organiseert Filmclub 62 in Oostende twee voorstellingen van de Palestijnse film 'The Reports on Sarah and Saleem'.

'The Reports on Sarah and Saleem' is een drama van Muayad Alayan over de relatie tussen de Palestijn Saleem, getrouwd met de zwangere Bisan, en de Joodse Sarah, gehuwd met de militair David. Hun stiekeme afspraken wekken aan beide kanten van de Israëlische 'muur' de interesse van de inlichtingendiensten. Nadat de twee samen in een club in Bethlehem zijn gesignaleerd, duurt het niet lang of Saleem krijgt van twee kanten de veiligheidsdiensten op zijn nek.. Of hoe een geval van overspel verandert in een spionagezaak met politieke dimensies. (lees verder onder het beeld)

reports on sarah & saleem affiche


De voorstellingen lopen in samenwerking met 'Olijven en Dadels Oostende', dat een korte inleiding bij de film zal geven.

Praktisch

Kinepolis Oostende
Kon. Astridlaan 12, 8400 Oostende

28 maart – voorstellingen om 17.45 u. en 20.15 u.

‘Olijven en Dadels’ is een samenwerkingsverband rond Palestina en Israël van de lokale groepen in Oostende van Amnesty International, Broederlijk Delen, Oxfam Wereldwinkels en Pax Christi Vlaanderen.