Franciscaanse inspiratiedag: Salaam - Pace e bene | Pax Christi Vlaanderen

Franciscaanse inspiratiedag: Salaam - Pace e bene

TAU - franciscaanse spiritualiteit vandaag organiseert op 18 november 2017 een franciscaanse inspiratiedag waarbij de ontmoeting van Franciscus met de sultan in 1219 centraal staat. 

Met getuigenissen, (meer)stemmige bezinningsmomenten en workshops wordt deze interreligieuze ontmoeting ook voor ons actueel. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met Franciscus’ ervaring en om met heel de franciscaanse familie samen te zijn en elkaar te ontmoeten.

Deze inspiratiedag wordt georganiseerd in samenwerking met VOEM Brussel. Workshopbegeleiders zijn Francine Demarsin, Geert Beheyt, André Jansen, Barbara Mertens, Rika Vandevenne, Pater Joris, Mohammed Ikram, Rik Van Schil...

Programma

​10.00 u.  Welkom!
10.30 u.  Samen de dag openen
11.00 u.  Eerste workshopronde
12.45 u.  Middagmaal
14.00 u.  Evocatie door Jos Mariën
14.30 u.  Tweede workshopronde
16.00 u.  Vieruurtje
16.15 u.  Interreligieuze wake
17.00 u.  ​Afronden

Tijdens het onthaal en de pauzes kan je met elkaar in dialoog gaan in de ontmoetingsruimtes, aan de boekenstand, of je even in stilte terugtrekken in de kapel

Jongeren
Iedereen, jong en ouder – vanaf 13 jaar, kan zich inschrijven voor de workshops en inleidingen. Wie jonger is dan 13 jaar kan meedoen met de kinderworkshop.

Contact

Vragen? Opmerkingen? 
Contacteer Stijn: stijndemare@gmail.com   of 0487/90.67.85

Deelname in de kosten
Om in de kosten te kunnen voorzien vragen we een vergoeding van 25 euro te betalen bij inschrijving.  Meer info via inschrijfformulier. Mocht de prijs een belemmering vormen, neem dan zeker met ons contact op!

Locatie
In het voormalige klooster van de Minderbroeders in Vaalbeek La Foresta, Prosperdreef 9, 3054 Vaalbeek. Voor de GPS geef je ' Kloosterstraat' in. Kom je met de trein tot aan het station van Leuven, laat het ons weten, dan zorgen we ervoor dat je wordt afgehaald! 

Meer info op: http://www.franciscaansleven.be/inspiratiedag-2017.html

Illustratie: Legende van Franciscus en de sultan/Giotto/Publiek domein