Franciscus en de kracht van het verhaal | Pax Christi Vlaanderen

Franciscus en de kracht van het verhaal

Op donderdagavond 26 mei 2016 speelt Jenne Decleir in de Arenbergschouwburg in Antwerpen 'Jongleur van Assisi', het theaterstuk van Dario Fo over Franciscus. 

De omkadering van de voorstelling heet ‘De kracht van het verhaal’ en wordt vormgegeven in samenwerking met TAU – Franciscaanse Spiritualiteit vandaag.

De theatersolo brengt met humor, zelfspot en toespelingen op ons leven vandaag. Decleir speelt en zingt: hij is verteller, Franciscus, een boer, Paus, kardinaal of een van de broeders van Franciscus. 

Ieder mens ervaart hoe verhalen het leven kleuren en dingen in gang kunnen zetten. Zowel Franciscus, Dario Fo als Jenne Decleir zijn meestervertellers die met hun verhalen mensen raken. Verschillende franciscaanse thema’s die voor ons vandaag zo relevant zijn, krijgen op die manier een stem.

De litho’s die Dario Fo maakte bij de voorstelling ‘Jongleur van Assisi’, worden in de foyer van de Arenbergschouwburg tentoongesteld. Het zijn stuk voor stuk beelden met een verhaal. Enkele leden van organisaties die zich inzetten voor vrede en rechtvaardigheid, milieubewustzijn, dierenrechten, interreligieuze en geweldloze dialoog en armoedebestrijding voegen hun verhaal eraan toe en delen het met wie er graag naar luistert. Pax Christi Vlaanderen leverde een ‘verhaal’ bij één van de litho’s.

Tickets kosten normaal 16 euro, maar wie via e-mail of telefoon (tel. 03-202 46 46, op woensdag en vrijdagnamiddag) plaatsen reserveert en als kortingscode ‘TAU Franciscus’ opgeeft, mag voor 13 euro van de voorstelling genieten!

De voorstelling begint om 20.15 u. in de grote zaal.

Meer info op de website van TAU

Litho Dario Fo Jongleur van Assisi