Gandhi-herdenking met filmvertoning en vastenweekend | Pax Christi Vlaanderen

Gandhi-herdenking met filmvertoning en vastenweekend

In 2018 is het 70 jaar geleden dat Gandhi met geweld aan zijn einde kwam. Zijn leven en dood worden herdacht met een vastenweekend en een filmvertoning.

Op 30 januari 1948 werd Mahatma Gandhi in New Delhi doodgeschoten. Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van zijn dood organiseren Gandhigedachten.org en Kif Kif op dinsdag 30 januari 2018 in filmhuis Klappei een voorstelling van Gandhi, de veelbekroonde film van Richard Attenborough (uit 1982).

De film vertelt de geschiedenis van een van de meest memorabele persoonlijkheden van de vorige eeuw, wiens passief verzet leidde tot het einde van de Britse koloniale overheersing in India. Gandhi’s naam is synoniem met een levenshouding die de loop der geschiedenis heeft gewijzigd en is nog steeds een inspiratiebron voor miljoenen mensen.

Filmhuis Klappei, Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen
www.klappei.be

Aanvang: 19 u. De vertoning wordt voorafgegaan door een korte bespreking.
Opgelet: de film duurt 191 minuten. (Klik op het beeld voor de trailer)

 Gandhi trailer

_______________________________________________________________________

Van vrijdag 9 tot zondag 11 maart 2018 heeft in de abdij van Averbode naar jaarlijkse traditie een vastenweekend plaats, in het teken van de figuur van Gandhi.

Het weekend wil een vorm van herbronning bieden voor mensen die zoeken naar geweldloze vormen van omgaan met onze wereld. Het heeft bewust een rustig en langzaam karakter. Stilte, handenarbeid, mogelijkheid tot lectuur en gebed wisselen af met momenten van gesprek en ontmoeting.

Vasten is een middel om helder te krijgen waar het eigenlijk om gaat. Daarbij leeg en stil worden, kan ons naar onszelf én de ander doen keren. Tijdens het weekend wordt de geweldloze weg van Gandhi ook tegen het licht van de actualiteit gehouden. De inspiratie van Gandhi vormt de basis om vanuit een geweldloos perspectief te reflecteren op het thema waaraan we het vasten verbinden. Dat thema is in 2018: Constructieve geweldloze acties/levensstijl vandaag.

Abdijstraat 1, 3271 Averbode

Contact: wauters.herman@telenet.be of www.gandhigedachten.org

Meer info, programma en alle praktische informatie vind je in deze brochure.

vastenweekend Gandhi brochure