Gesprek met Greet Vanaerschot: topvrouw bij Pax Christi International | Pax Christi Vlaanderen
|
6 april 2016

We moeten bouwen aan structuren die het mogelijk maken de wereld beter te maken. Daar gaan generaties over en soms is het frustrerend, maar het is de goede weg.

Gesprek met Greet Vanaerschot: topvrouw bij Pax Christi International

Begin 2016 verhuisde het internationaal secretariaat van Pax Christi International na meer dan twee decennia van het centrum naar het noorden van Brussel. Maar ook aan de top van de vredesorganisatie lagen er wissels in het verschiet. Greet Vanaerschot ging in 1980 als piepjonge werkneemster aan de slag bij Pax Christi International. Zij kent de organisatie dan ook door en door. In maart 2016 werd zij verkozen tot algemeen secretaris van de internationale vredesbeweging.

Jozefien Van Huffel van Kerk & Leven had een gesprek met haar. Of zij in al die jaren zelf is uitgegroeid tot wereldverbeteraar?... "Ik raakte er vooral van overtuigd dat we moeten bouwen aan structuren die het mogelijk maken de wereld beter te maken. Daar gaan generaties over en soms is het frustrerend, maar het is de goede weg". Aldus de kersverse 'general secretary'.

Lees het volledige gesprek op Kerknet.