Gesprekavond - Syrië en Jemen: vergeten oorlogen? | Pax Christi Vlaanderen

Gesprekavond - Syrië en Jemen: vergeten oorlogen?

Op woensdag 20 februari 2019 organiseert de GROSH (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) Herent een avond over de oorlogen in Syrië en Jemen.

Syrië gaat zijn negende jaar oorlog in. In Jemen doet zich op dit ogenblik de grootste humanitaire tragedie voor.

Om de stilaan 'vergeten' oorlogen en de gruwelijke impact die zij hebben onder de aandacht te houden, organiseert de werkgroep Syrië van de GROSH – met onder meer Pax Christi-bestuurslid Marcel De Prins – een info- en gespreksavond.

Willem Staes geeft vanuit zijn beleidswerk voor 11.11.11. informatie over de laatste ontwikkelingen in Syrië en Jemen. Voorts staan er ook getuigenissen en een streepje Oosterse muziek op het programma, en een gesprek over wat we kunnen doen om de solidariteit levend te houden.

Praktische info:

Wanneer? Woensdag 20 februari 2019 van 20 u. tot 22.30 u.

Waar? De Nok in het Gemeenschapscentrum De Wildeman, 1e verdieping, Schoolstraat 15, 3020 Herent

Inkom, drankje inbegrepen: 7 euro, 3 euro sociaal tarief. Te betalen in de zaal. Geen tickets bij GC De Wildeman. Na aftrek van de onkosten wordt de opbrengst gebruikt voor een humanitair doel in Jemen.

Organisatie: Werkgroep Syrië van de Gemeentelijke Raad Ontwikkelingssamenwerking Herent (GROSH) in samenwerking met vele verenigingen.

 Meer info op deze flyer.

Foto: UNHCR/Hameed Marouf