Gespreksavond 'Iedereen thuis' | Pax Christi Vlaanderen

Gespreksavond 'Iedereen thuis'

Op 26 september 2018 organiseert Pax Christi Vlaanderen een gespreksavond in De Stroming in Antwerpen, rond het thema van de Vredesweek.

Iedereen Thuis, dit is de oproep die Pax Christi samen met meer dan dertig organisaties waaronder ook Beweging.net uitdraagt tijdens de Vredesweek. Immers, waar je ook woont, vandaan komt of terechtkomt: iedereen wil een plek waar hij zich thuis kan voelen. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet ijvert de campagne voor de versterking van het beleid om een thuis voor iedereen mogelijk te maken. Al moeten we niet enkel wachten op de beleidsmakers, ook jij kan heel wat doen!

Op woensdagavond 26 september om 20 u. nodigen we je uit om na te denken over hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen zich thuis mag voelen in Antwerpen. Hoe zorgen we ervoor dat conflicten worden vermeden in de wijk waar we wonen? Hoe kunnen we beter samenleven?

Tijdens de avond neemt Thomas Deweer, campagnecoördinator van de Vredesweek het woord. Hij vertelt meer over het hoe en waarom van de Vredesweek. Ook worden enkele inspirerende voorbeelden uit andere gemeenten aan bod gebracht, plekken waar men erin is geslaagd te investeren in een lokaal vredesbeleid. Vervolgens is het aan jullie. In kleine groepen denken we na: Welke uitspraak is je bijgebleven? Waarom is dit belangrijk? Hoe creëert de gemeente nu al een ‘thuis(gevoel) in de wijk? Hoe kan dit beter en wat kan ik zelf doen? Als je 1 opdracht mocht geven aan je gemeentebestuur om uit te voeren, welke is dat dan?

Praktisch

Antwerpse zaal, Vergadercentrum de Stroming, Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen

Aanvang: 20 u.

Gratis

Meer info via info@vredesweek.be