Gevangenen omarmen | Pax Christi Vlaanderen

Gevangenen omarmen

Op maandag 7 november 2016 zal Within-Without Walls een menselijke ketting vormen rond de gevangenis van Antwerpen.

Naar aanleiding van de oproep van paus Franciscus om – in het kader van het Jaar van de Barmhartigheid – zondag 6 november de gevangenen centraal te stellen, maken de vzw Within-Without-Walls en de pastorale ploeg van de gevangenis van Antwerpen daags na deze zondag, op maandag 7 november 2016 een menselijke ketting rond de gevangenis van Antwerpen. Daarmee willen zij een antwoord geven op de internationale oproep om gevangenen niet te vergeten en het geloof in een tweede kans te onderlijnen.

Samen met leerlingen van de naburige scholen, met buren en met vele anderen zullen zij op 7 november de gevangenis  ‘insluiten’, ‘omarmen’.

Je bent uitgenodigd om mee een kring te maken van de Begijnenstraat langs de Sint-Rochusstraat, de Nationalestraat en de Aalmoezeniersstraat tot terug in de Begijnenstraat.

Onderweg worden er liederen gezongen die hoorbaar zijn voor de mensen achter de muren. Speciaal voor de actie werd er een aangepaste versie gemaakt van het Vredeslied.

Wil je alvast beginnen oefenen? Dat kan. Hieronder vind je een aantal van de liederen die tijdens de actie zullen gezongen worden.

Vredeslied, ingezongen door het koor (en vredesambassadeurs) Frappant. De tekst van het alternatieve vredeslied vind je op deze pagina.
Tie a yellow ribbon, ingezongen door Keruna
Ik denk aan u, ingezongen door het Regenboogkoor
Imagine John lennon official video

Praktisch:

maandag 7 november 2016

  • 14.45u. Verzamelen in de Begijnenstraat ter hoogte van nr.42 om liederen in te zingen.
  • 15u. Aanheffen van de liederen.
  • 15.20u. Menselijke ketting maken rond de gevangenis. Ondertussen gele linten knopen aan de huizen en bomen.
  • 15.30u. Einde van de activiteit.

Meer info op deze pagina.

Bekijk de flyer.

www.prisoninfo.org