Gewapend om te doden: nieuw rapport Vredesinsituut | Pax Christi Vlaanderen

Gewapend om te doden: nieuw rapport Vredesinsituut

Op 23 juni 2016 publiceerde het Vlaams Vredesinstituut 'Gewapend om te doden', een nieuw onderzoeksrapport over de vuurwapens die gebruikt werden bij massaschietpartijen in de publieke ruimte in Europa.

Het tragische nieuws van massaschietpartijen in de Verenigde Staten bereikt ons regelmatig. Het laatste incident in de rij is de schietpartij in Orlando op 12 juni 2016. Maar ook in Europa vinden massaschietpartijen plaats.

Het Vlaams Vredesinstituut onderzocht acht recente publieke massaschietpartijen in Europa. Het rapport 'Gewapend om te doden' beschrijft welke soorten wapens werden gebruikt en hoe de daders deze wapens konden verwerven. Op basis van de analyse trekt het rapport lessen voor de Europese beleidscontext.

Het rapport besluit met een uitgebreide lectuurlijst met analyses, essays, rapporten en artikels over schietincidenten en de wapens die daarbij opduiken.

Lees het rapport

Lees ook: Guns for sale, een rapport van het Vlaams Vredesinstituut over de illegale Belgische wapenmarkt in Europees perspectief (maart 2016)