Gratis infosessies peer mediation | Pax Christi Vlaanderen

Gratis infosessies peer mediation

Op  26 februari 2015 kondigde minister Crevits aan te willen investeren in peer mediation om conflicten op school aan te pakken. Zij herhaalde dat voornemen in de publicatie ‘Werken aan een verbindend schoolklimaat’ van 15 december 2015.

Maar wat betekent dat nu juist, peer mediation? Is dat iets voor mijn school?  En waar kan ik een opleiding volgen?

Peer mediation of leerlingbemiddeling is een methode waarbij kinderen en jongeren leren als bemiddelaar op te treden bij kleine en middelgrote conflicten. De leerlingen leren vaardigheden om stapsgewijs een gesprek tussen ruziemakers te begeleiden en laten hen zo zelf oplossingen zoeken. Ze leren anders kijken naar hun eigen conflicten, en krijgen meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld, omdat ze hun eigen conflicten leren oplossen. Leerkrachten ervaren minder stress, omdat er minder conflicten zijn op school. Kortom, peer mediation draagt bij tot een positiever schoolklimaat!

Het Netwerk Onderwijs Mediation (NOM) biedt in samenwerking met Pax Christi Vlaanderen (PCV) drie gratis infosessies aan om meer zicht te krijgen op het traject van peer mediation, op de valkuilen en de mogelijkheden. Twee sessies vinden plaats bij Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, Antwerpen, nl. op woensdag 27 april 2016 en op woensdag 28 september 2016. Een derde sessie wordt georganiseerd in Brussel op woensdag 21 september 2016: welkom bij Pax Christi International, Vooruitgangstraat 323, 1030 Brussel, vlakbij Brussel-Noord.

Aanvang: 10.30 u., einde voorzien om 12 u.

De sessies zijn gratis, maar we vragen je wel één week op voorhand aan te melden via paxchristi@paxchristi.be of op 03/225 10 00.

__________________________


Belangrijk
: op 14 oktober 2016 organiseren NOM en PCV een volledige introductiedag om peer mediation voor te stellen. Ook deze vormingsdag vindt plaats bij Pax Christi Vlaanderen. Deze dag biedt je naast technieken van bemiddeling ook een goed overzicht van het traject dat je school kan volgen. Aanmelden daarvoor kan ook al via paxchristi@paxchristi.be of op 03/225 10 00. Kostprijs bedraagt 60 euro voor de hele dag, incl. materiaal en koffie.

Meer informatie hierover bij annemarie.gielen@paxchristi.be