Help Syria: Stille wakes voor de burgers van Syrië | Pax Christi Vlaanderen

Help Syria: Stille wakes voor de burgers van Syrië

Op 20 december 2016 hadden in heel België stille wakes plaats uit solidariteit met de burgers van Syrië: slachtoffers. ontheemden, vluchtelingen.

Een platform van ngo’s en solidariteitsorganisaties had opgeroepen tot de actie. In heel het land organiseerden gemeentelijke diensten voor ontwikkelingssamenwerking, ngo’s, andere organisaties en buurtgroepen van 18 tot 18.30 u. een stille wake. De kerstverlichting ging tijdens dat halfuurtje uit en de deelnemers ontstaken kaarsjes. Als symbool voor de vele doden die door deze oorlog zijn gevallen werden witte lakens neergelegd. Hieronder enkele van de tientallen momenten van stilte en solidariteit.

In Langemark hielden kersvers Ambassadeur voor de Vrede Peter Peene en Wakker voor Vrede een stille actie voor de Sint-Pauluskerk.

Pax Christi Vlaanderen-medewerkers namen deel aan de  wake op de Sint-Jacobsmarkt in Antwerpen.

Marcel De Prins,  lid van de Algemene Vergadering, zette in Herent met 11.11.11 en de Gemeentelijke Dienst voor Ontwikkelingssamenwerking mee een wake op touw aan De Kouter, het Huis van de Gemeente tegenover het station. Marcel maakte ook een verslag van de wake in Herent.

De petitie, waarin de ondertekenaars aan de Belgische beleidsmensen vragen om alles te doen wat in hun macht ligt om de burgers van Aleppo en andere Syrische steden te bechermen, en het internationaal humanitair recht te doen gelden, is ondertussen door meer dan 28.000 mensen ondertekend. Heb je nog niet getekend? Dat kan nog altijd via deze link.

Lees ook deze oproep van Ambassadeur voor de Vrede Hart boven Hart: De wapens neer!