Herdenking 71 jaar Hiroshima & Nagasaki in Gent | Pax Christi Vlaanderen

Herdenking 71 jaar Hiroshima & Nagasaki in Gent

Op zaterdag 6 augustus 2016 herdenkt Vredesoverleg Gent in de Sint-Niklaaskerk en aan de Korenlei de nucleaire bombardementen op Hiroshima en Nagasaki.

Deze twee Japanse steden werden op het einde van de Tweede Wereldoorlog vernietigd door een kernbom.

De plechtigheid is niet alleen een herdenking aan de slachtoffers van oorlog en kernwapens, maar tegelijk een oproep om dit verschrikkelijke wapen eindelijk te verbieden. Stop de financiering en modernisering van kernwapens, en onderhandel een kernwapenverbod!

Programma:

  • 21u: Gratis Vredesconcert De 2de Adem en de Japanse sopraan Kyoko Ishida
    In de Sint-Niklaaskerk kan u luisteren naar een muzikale evocatie voor koor, harp en klarinet opgebouwd rond Japanse getuigenissen van mensen die de kernbommen overleefden. Deze live soundscape wordt afgewisseld met Japanse liederen en composities van Nadja Delbarre.

  • 22u: Cello & kaarsen op het water
    Aan de Korenlei worden lampionnen op het water geplaatst voor alle oorlogsslachtoffers en in het bijzonder voor de slachtoffers van de kernbommen op Hiroshima en Nagasaki, dit jaar 71 jaar geleden. De celliste Eline Duerinck verzorgt de muzikale begeleiding, met stemmige muziek vanop een gondel.

Het vredesoverleg Gent is een samenwerking van ABVV, ACV Gent-Eeklo, Climaxi.be, DominicusGent, Gents Actieplatform Palestina, Intal, Karubu Gents Wereldkoor, LEF, Pax Christi Vlaanderen, Victoria Deluxe, Vrede, Werkgroep Vluchtelingen Gent.

www.vredesoverleggent.org
www.nonukes.be