HULPBISSCHOP LEMMENS OVER REIS NAAR IRAK BIJ CHRISTENEN UIT HET OOSTEN | Pax Christi Vlaanderen

HULPBISSCHOP LEMMENS OVER REIS NAAR IRAK BIJ CHRISTENEN UIT HET OOSTEN

Na de solidariteitsreis van de Belgische bisschoppen naar het noorden van Irak van medio september, trekt monseigneur Leon Lemmens, hulpbisschop voor Vlaams-Brabant en Mechelen, de christenen uit het Oosten in ons land tegemoet om over die reis en de situatie van de christenen in het Midden-Oosten te getuigen.

Zondagavond 11 oktober 2015 komen de beide Chaldeeuwse gemeenschappen van Mechelen met hun voorgangers Idris Emlek en Süleyman Oz om 16.30 uur samen in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal, om er samen met hulpbisschop Leon Lemmens en medepastoor Kris Van den Bossche van de Mechelse kathedraal een eucharistieviering naar Chaldeeuwse ritus te concelebreren. Tijdens de viering naar Chaldeeuwse ritus zal ook in het Nederlands gebeden worden, monseigneur Leon Lemmens verzorgt de homilie in het Nederlands en enkele woorden Frans. Bovendien zullen ook een filmpje en enkele foto’s van de solidariteitsreis van de Belgische bisschoppen in het noorden van Irak geprojecteerd worden.

Daags voordien, op zaterdagavond 10 oktober 2015, zal de Mechelse hulpbisschop ook kort getuigen tijdens het grote solidariteitsconcert dat het Steuncomité voor de Oosterse christenen vanaf 20 uur in de basiliek van Koekelberg organiseert. Voor dat uitzonderlijke concert van het Libanese koor ‘La Voix d’Antan’ zijn intussen al meer dan 1.200 toegangskaartjes verkocht, maar de basiliek is groot genoeg en er is dus nog altijd plaats voor extra geïnteresseerden en sympathisanten (https://www.facebook.com/orientalchristiansbelgium).

Downloads