Iedereen thuis - Franciscaanse vredeswake | Pax Christi Vlaanderen
|
28 september 2018

Iedereen thuis - Franciscaanse vredeswake

Op 27 september 2018 zetten de Minderbroeders Kapucijnen hun kerk op de Ossenmarkt in het Antwerps studentenkwartier open ter gelegenheid van de Vredesweek.

Tijdens een stemmige wake, onder de noemer ‘Iedereen thuis’, brachten de minderbroeders en teamleden van Pax Christi Vlaanderen in een korte video getuigenissen van wat voor hen ‘een thuis’ betekent. Broeder Luc verwelkomde de gasten in de kerk, Annemarie Gielen en Thomas Deweer, directeur van Pax Christi Vlaanderen en coördinator van de Vredesweek, gingen in hun woordje tot de aanwezigen in op de thematiek van de Vredesweek. Daarna plaatsten de deelnemers aan de wake elk een kaarsje bij het beeld van Franciscus.

De broeders spraken hun getuigenissen en fragmenten uit de zendingsrede (Lucas 10, 1-10) gedeeltelijk uit in hun eigen taal: Pools, Engels, Pakistaans, Frans, Indisch, Zuid-Afrikaans (met Nederlandse vertaling geprojecteerd op groot scherm) en Nederlands. Saskia Van den Kieboom luisterde de wake op met zang en gitaar.

Na de wake was er nog even ruimte voor wat napraten, bij een hapje en een drankje. Alvast een fijn moment, waarop 'iedereen' zich 'thuis' voelde!