Internationale Dag van het Testament voor het Goede Doel | Pax Christi Vlaanderen
|
13 september 2017

Tags

Internationale Dag van het Testament voor het Goede Doel

Op 13 september, de Internationale Dag van het Testament voor het Goede Doel, zette Testament.be zijn informatie-campagne 'Tournée Généreuse' in.

Sinds enkele jaren is Pax Christi Vlaanderen lid van de organisatie Testament.be. Dankzij hun deskundigheid kunnen we mensen optimaal informeren en begeleiden om (een deel van) hun erfernis na te laten voor het vredeswerk in de eigen samenleving en in diverse conflictgebieden. 

Ontdek hier alvast een introductiefilmpje.

Testament.be, organiseert een Tournée Généreuse in diverse steden om mensen met de nodige expertise bij te staan bij hun vragen en beslissingen over hun nalatenschap. Hierbij duidt ze onder meer de formule van het duolegaat waarbij er zowel (fiscale) voordelen worden gecreëerd voor Pax Christi Vlaanderen als voor de erfgenamen van de persoon.

Pax Christi Vlaanderen zal aanwezig zijn op het evenement in Leuven op 10 oktober 2017, met op het programma o.a. een voordracht door juriste Ann Maelfait: "ABC van schenken en legateren aan het goede doel en besparen op successierechten", gratis juridische gids "Goed Geregeld, Goed Gegeven" en gratis juridisch en persoonlijk advies van notarissen.

Hieronder alvast meer info over de mogelijkheden van een (duo)legaat.