Jan Kerkhofs overleden | Pax Christi Vlaanderen

Jan Kerkhofs overleden

Op woensdag 16 december 2015 overleed prof. Jan Kerkhofs s.j. Kerkhofs (°1924) was professor emeritus aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven. Van 1959 tot aan zijn emeritaat in 1989 was hij professor theologie en sociologie aan de KU Leuven. Hij was ook gastdocent aan verschillende universiteiten in Europa en de VS.

Jan Kerkhofs was van 1990 tot 1999 lid van de Raad van bestuur van Pax Christi Vlaanderen, en zetelde ook vele jaren in de bestuursraad van Pax Christi International. In 1987 richtte hij mee het kardinaal Bernardus Alfrink Vredesfonds van Pax Christi International op. Hij was hier ook lange tijd voorzitter van. Het fonds financiert sinds 1988 de jaarlijkse Peace Award van Pax Christi International, een prijs toegekend aan individuen en organisaties die werken aan en pleiten voor vrede, rechtvaardigheid en geweldloosheid in alle uithoeken van de wereld.

Pax Christi Vlaanderen wil langs deze weg haar oprechte deelneming betuigen aan de familie van Jan Kerkhofs.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op 22 december om 11 uur in de jezuïetenkerk aan de Waversebaan in Heverlee-Leuven.

Lees meer op deze pagina van Kerknet

Lees European Spirituality? een bijdrage uit 2001 die Jan Kerkhofs schreef voor The Way