Kick-off Peace of Art | Pax Christi Vlaanderen
|
10 februari 2017

'Een kunstwerk om de kunst van vrede te steunen'

Kick-off Peace of Art

Het begon allemaal vier jaar geleden. In 2013 vierde Pax Christi Vlaanderen haar veertigste verjaardag en bij deze gelegenheid deden 13 kunstenaars van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Lier en 3 andere kunstenaars een mooie geste: zij wilden 25 exemplaren van hun grafisch werk schenken aan donateurs van Pax Christi Vlaanderen.

Het heeft even geduurd voor deze geste in een concreet concept kon worden gegoten. Maar op 8 februari 2017 was het zover: alle zestien kunstwerken werden tentoongesteld in de Magdalenakerk in Brugge. Voor de openingsavond sloegen verschillende organisaties de handen in elkaar. Het werd een geslaagd event met muziek, een academische lezing en stof tot nadenken. 

De organisaties die deze avond met vernissage in elkaar staken, waren - behalve Pax Christi Vlaanderen - Bank Degroof Petercam en YOT. Degroof Petercam investeert in sociale en duurzame projecten en was meteen bereid om het project 'Peace of Art' te steunen. Zo financierden zij een deel van het drukwerk en de receptie. Ook YOT hielp graag mee: zij stelden 'hun' Magdalenakerk ter beschikking en zetten de tentoonstelling op. Bovendien mochten de aanwezigen proeven van wat YOT aanbiedt: interactieve communicatie en creativiteit. Prof. Luk Bouckaert gaf een heldere lezing over ondernemen voor vrede (foto). De VN heeft zelfs een handvest voor bedrijven die willen bijdragen aan een rechtvaardige wereld: de Global Compact. Meer hierover in het volgend Koerier-dossier (2017/2). 

  • Wie de brochure met kunstwerken wil bekijken, kan een exemplaar bestellen via het secretariaat van Pax Christi Vlaanderen: Italiëlei 98a te 2000 Antwerpen. 
  • Wie een gift overmaakt van minstens 1.000 euro krijgt van de kunstenaars van de Academie van Lier een map met dertien werken. Onder hen bekende namen als Bart Debaene, Kim Gheuens en Ronny Catteeuw.
  • Wie een gift overmaakt vanaf 250 euro krijgt een werk van Wim de Cock of een dubbelwerk van Frank-Ivo van Damme en Joke van den Brandt aangeboden. Ook deze kunstenaars hebben een stevige reputatie opgebouwd.

U kan uw gift storten op rekeningnummer IBAN BE41 8939 4403 7310 met BIC VDSPBE91. 

Van harte dank om onze 'kunst van de vrede' te willen steunen!

Wij bedanken in het bijzonder alle kunstenaars die zo vrijgevig zijn geweest om elk 25 exemplaren van een eigen kunstwerk cadeau te geven aan mensen die het vredeswerk van Pax Christi Vlaanderen steunen.