Lesbrief Kernwapens | Pax Christi Vlaanderen

Lesbrief Kernwapens

Naar aanleiding van de internationale dag voor de afschaffing van kernwapens brengt Pax Christi Vlaanderen een lesbrief over kernwapens uit.

Op 26 september is het internationale dag voor de afschaffing van kernwapens. Naar aanleiding van deze dag brengt Pax Christi Vlaanderen de lesbrief Zin en onzin van atoombewapening uit. Het debat over kernwapens is brandend actueel, met onder andere een nieuw internationaal VN-verdrag dat kernwapens verbiedt, dat op 7 juli 2017 door 122 landen werd aangenomen.

De werkgroep vredeseducatie verwerkte dit complexe onderwerp op een toegankelijke manier in deze lesbrief.

De lesbrief is bedoeld voor de derde graad van het secundair onderwijs, in het bijzonder voor leerkrachten geschiedenis. Een powerpointpresentatie en quiz brengen de historische context van de kernwapenwedloop in beeld van 1945 tot nu. De lesbrief doet verder suggesties met betrekking tot standpuntbepaling en actief burgerschap.

Tot slot zijn er ook vakoverschrijdende suggesties voor de lessen chemie en aardrijkskunde.

De werkgroep vredeseducatie biedt het materiaal gratis aan. De lesbrief is hiernaast gratis te downloaden. De powerpointpresentatie met notities en de quiz worden je gratis gemaild. Stuur een mailtje naar olivier.forges@paxchristi.be met als onderwerp 'powerpointpresentatie kernwapens' en je ontvangt de presentatie in je mailbox.

_____________________________________________________________

Wil je graag meewerken aan toekomstige educatieve materialen? Neem vrijblijvend contact op met olivier.forges@paxchristi.be

 

 

 

Downloads na login