Maak kennis met de dieren van de Beestenberg | Pax Christi Vlaanderen

Maak kennis met de dieren van de Beestenberg

Beestenberg is een aanbod aan klassen van de tweede en derde graad basisonderwijs (eventueel ook eerste graad buitengewoon secundair onderwijs) om op een speelse, interactieve manier te leren werken aan conflicttransformatie. Beestenberg werkt met inleefgesprekken en rollenspelen, gebaseerd op verhalen over dieren. De Beestenbergverhalen creëren de nodige afstand om spelenderwijs moeilijke conflicten ter sprake te brengen. De methode laat toe om, zonder veel theoretische achtergrond, vaardigheden in te oefenen die mogelijk van pas komen in de eigen leefsituatie. Bij de handleiding zit ook een set kaarten: een verzameling van 8 dierenkaarten, maar ook een gevoelenskaart om de kinderen te helpen zoeken naar het juiste gevoel dat bij een bepaalde situatie past.

De doelstellingen sluiten aan bij de eindtermen basisonderwijs en het leerplan Nederlands, godsdienst en niet-confessionele zedenleer van de eerste graad BSO en BUSO.

Auteur Karel Vanspringel begeleidt zelf ook workshops om te leren werken met deze methode.

Handleiding met kaartspel: 39,95 euro – bestel hier 

Lancering: vrijdag 16 oktober 2015 van 9u30 tot 12u: presentatie van het materiaal en demonstratie. Inschrijven kan via paxchristi@paxchristi.be tot 13 oktober, deelname kost 10 euro.

Workshop: op maat. Stuur een mailtje naar paxchristi@paxchristi.be en we bekijken samen uw vraag.

Neem ook eens een kijkje op de website van Beestenberg