Mail de regering: België moet deelnemen aan onderhandelingen kernwapenverbod | Pax Christi Vlaanderen

Mail de regering: België moet deelnemen aan onderhandelingen kernwapenverbod

Op 27 maart 2017 gaan in New York multilaterale onderhandelingen van start gericht op de creatie van een nieuw verbodsverdrag op kernwapens. België ziet af van deelname. Hoog tijd dus om onze regering op te roepen om meer aan tafel te gaan in New York.

De onderhandelingen over een kernwapenverbod komen er nadat 123 VN-lidstaten op 27 oktober 2016 een historische resolutie goedkeurden in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. België stemde tegen deze resolutie.

Wij dringen er bij onze regering op aan dat België actief participeert aan dit internationale proces dat tot een kernwapenverbod moet leiden. Nederland neemt wel deel, waarom België niet?

De Belgische Coalitie tegen Kernwapens stuurde daarom een brief naar de premier en zijn vicepremiers, en vraagt de regering om alsnog deel te nemen aan de onderhandelingen in New York. 

Meer druk is echter nodig: stuur daarom een mail naar onze regering:

Mail de premier

Lees ook: Meer kernontwapening graag!

Lees ook: Making Nuclear Disarmament Great Again: België houdt de boot af, een opiniebijdrage van Willem Staes (Pax Christi Vlaanderen) en Pieter Teirlinck (Vrede) in MO*-magazine