Actueel

Met Broederlijk Delen naar de klimaatmars - 29 november 2015

Van 30 november tot 10 december 2015 heeft in Parijs de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats. Daar zouden de lidstaten tot een ambitieus, rechtvaardig en bindend nieuw klimaatakkoord moeten komen om de klimaatverandering tegen te gaan.

Daags voor de klimaattop, op zondag 29 november, wil de internationale klimaatbeweging de straten van Parijs overspoelen en een oorverdovend signaal geven aan onze politici: maak werk van een goed klimaatakkoord. Wil jij mee wegen op het internationale klimaatbeleid?

Wie mee wil stappen in deze mars, kan aansluiten bij Broederlijk Delen en de Climate Express. Broederlijk Delen hoopt om met een grote groep vrijwilligers in Parijs aanwezig te zijn. Schrijf je in en stap op de bus op een halte naar keuze (Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Sint-Niklaas en Ieper). De bus vertrekt ‘s morgens vroeg en keert ’s avonds laat terug naar België. Exacte uren volgen later. Broederlijk Delen regelt de verdere inschrijvingen met Climate Express. Enkele weken voor de klimaatmars krijg je een mail met alle praktische info.

Kostprijs: 45 euro – solidariteitstarief mogelijk!

Inschrijven & meer info op deze pagina.

Noot: Eind oktober 2015 brengen Pax Christi Vlaanderen en Ecokerk, i.s.m. uitgeverij Halewijn, ‘Het klimaat verandert ook mij – Over ecologie, rechtvaardigheid en vrede’ uit. In deze pocket belichten verschillende auteurs vanuit diverse oogpunten en expertise het probleem van de klimaatverandering.